Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Leto kada sam naučila da letim
Novi filmovi u bioskopima: Leto kada sam naučila da letim
Novi filmovi u bioskopima: Leto kada sam naučila da letim

Novi filmovi u bioskopima: Leto kada sam naučila da letim

Novi domaći film „Leto kada sam naučila da letim“, rađen po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, prikazivaće se u bioskopima od 17. februara 2022.

Dvanaestogodišnja Sofija mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom baba-tetkom Luce.

Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je „pa ka o“, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne.

Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Originalni naziv filma: Leto kada sam naučila da letim. Početak prikazivanja: 17. februar 2022. Dužina trajanja: 87 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2022. Žanr: porodični. Uloge: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević. Reditelj: Radivoje Andrić.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.