Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Prolećna pesma
Novi filmovi u bioskopima: Prolećna pesma
Novi filmovi u bioskopima: Prolećna pesma

Novi filmovi u bioskopima: Prolećna pesma

Novi domaći film u bioskopima, „Prolećna pesma“ rediteljke Natalije Avramović, prikazivaće se od četvrtka, 10. februara 2022. godine.

Petra je mlada rediteljka, samohrana majka, koja nakon razvoda pokušava da dovede svoj život u red. Renovira stan i priprema dokumentarni film o Desanki Maksimović. Očeva smrt u njoj pokreće procese, kojih u početku nije svesna.

Prijatelji je pozivaju na proslavu petnaestogodišnjice mature u rodni grad, a najbolja prijateljica se udaje na Adi Bojani. Zbližava se sa Vukom, koji u njoj budi romantična osećanja.

Na proputovanju, sa starim društvom, Petra doživljava emotivni i seksualni rolerkoster kroz koji dolazi u dodir sa sopstvenom „otuđenošću“, što je još više vezuje za Vuka.

Nakon lude svadbe na moru, dok naga leži na pesku, Petra doživljava neku vrstu katarze, i oslobađa svoju bol dok leptir koji je prati sve vreme, odleće od nje. Oslobođena griže savesti, konačno je spremna da raširi krila.

Originalni naziv filma: Prolećna pesma. Početak prikazivanja: 10. februar 2022. Dužina trajanja: 73 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2021. Žanr: drama. Uloge: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Radovan Vujović. Rediteljka: Natalija Avramović.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.