Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Smrt na Nilu
Novi filmovi u bioskopima: Smrt na Nilu
Novi filmovi u bioskopima: Smrt na Nilu

Novi filmovi u bioskopima: Smrt na Nilu

Film „Smrt na Nilu“ premijerno će biti prikazan u nekoliko beogradskih bioskopa 9. februara, a na redovnim repertoarima biće od 10. februara 2022.

Putovanje po Egiptu na glamuroznom parobrodu za belgijskog detektiva Herkula Poaroa pretvara se u zastrašujuću potragu za ubicom, u trenucima kada se idilični medeni mesec savršenog para tragično završava.

Nasuprot pejzažima pustinje i veličanstvenih piramida u Gizi, ova priča o neobuzdanoj strasti i ljubomori prikazuje besprekorno odevene putnike, ali i nemilosrdne zaplete koji će publiku do karaj ostaviti u nagađanjima, do šokantnog raspleta.

Kakve tajne kriju piramide i da li će i ovoga puta Herkul Poaro uspeti da stane na kraj svirepim ubicama?

Posle „Orijent ekspresa“ ovo je druga ekranizacija dela Agate Kristi iz 1937. koju je uradio Kenet Brana. U pitanju je zanimljiva misterija sa elementima trilera o emotivnom haosu, tragičnim smrtima i opsesivnoj ljubavi.

Sniman posebnim kamerama koje toplim bojama vraćaju publiku u period iz 1930. godine, producenti i autori rekreirali su sve lokacije iz knjige za potrebe snimanja filma.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Death on the Nile / Smrt na Nilu. Premijera: 9. februar 2022. Početak prikazivanja u bioskopima: 10. februar 2022. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: krimi, drama, misterija. Uloge: Gal Gadot, Annette Bening, Armie Hammer, Kenneth Branagh, Rose Leslie. Reditelj: Kenneth Branagh.
(danubeogradu.rs)