Naslovna » Izlasci » Film » Premijera dokumentarca „The Beatles: Get Back“
The Beatles: Get Back -The Rooftop Concert
The Beatles: Get Back -The Rooftop Concert

Premijera dokumentarca „The Beatles: Get Back“

Premijera dokumentarca „The Beatles: Get Back“ biće upriličena u IMAX sali bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade, 12. februara 2022. od 19.30.

Čuveni koncert legendarnih Bitlsa na krovu njihove produkcijske kuće – zgrade Epl Korps (Apple Corpes) koji je održan 30. januara 1969. godine u Londonu upakovan je u jednočasnovni dokumentarni film.

Nezaboravan, poslednji koncert Bitlsa režirao je Piter Džekson koji je o svom podvigu, koji je prvobitno bio mini serija od tri epizode, a potom prilagođena za IMAX bioskopski format rekao: „Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert. Oni to zaslužuju“.

Piter Džekson je publici poznat kao trostruki oskarovac i reditelj kultne triologije „Gospodar prstenova“.

Dokumentarni film „The Beatles: Get Back – The Rooftop Concert“ prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo posle više od dve godine. Bili su suočeni sa nemogućim rokom. Prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara stavljeno je na probu.

Dokumentarac je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka snimljenih tokom 21 dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od više od 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.

Originalni naziv filma: The Beatles: Get Back – The Rooftop Concert. Premijera: 12. februar 2022. (19.30). Mesto premijere: Cineplexx Galerija Belgrade. Dužina trajanja: 66 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: mjuzikl, koncert, dokumentarni. Pojavljivanja: John Lennon, George Hamilton, Paul McCartney, Ringo Starr. Reditelj: Peter Jackson.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.