Naslovna » Izlasci » Akcije » Savez studenata FON-a: 10. Dani prakse
Savez studenata FON-a: 10. Dani prakse
Savez studenata FON-a: 10. Dani prakse

Savez studenata FON-a: 10. Dani prakse

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka deseti jubilarni put organizuje projekat Dani prakse, od 28. februara 2022. u hotelu Metropol Palace.

Kao i prethodnih godina, cilj projekta jeste da u okviru pet delova – radionice Spreman za dan(e), sajam kompanija, takmičarski deo, „Tvojih 15 minuta“ i panel diskusija – studente pripremi za naredni korak u njihovoj karijeri i otvori im vrata ka novim prilikama.

Prvi deo projekta, Spreman za dan(e), održaće se 1. marta. Kroz tri radionice, delegati će se upoznati sa osnovama neurolingvističnog programiranja – NLP-a, naučiće tajne dobre komunikacije, kako da postave ambiciozne i dostižne ciljeve, ali i to kako da teže njihovom ostvarenju.

Takođe, studentima će se predstaviti najefikasniji način za rešavanje poslovne studije slučaja i kako tu tehniku mogu primeniti u svojoj budućoj karijeri.

Panel diskusija na temu „Usmerenost ili svestranost – šta ti biraš?“ održaće se takođe prvog dana. Da li svoju pažnju usmeriti jednoj oblasti ili je pak proširiti na više strana? Kako teče proces napredovanja ako izaberemo jedan ili drugi smer? Na ova i još mnoga druga pitanja studenti će dobiti odgovore od panelista koji se nalaze na različitim pozicijama u poslovanju, te će moći da im pruže sjajne savete.

Delegati koji žele da provere svoje znanje i veštine, moći će da se oprobaju u takmičarskom delu, koji im pruža mogućnost da putem rešavanja studije slučaja i radionica osvoje vredne nagrade neke od vodećih kompanija.

Zadavanje studije slučaja održaće se 1. marta, dok će svoja rešenja timovi prezentovati 3. marta.

„Tvojih 15 minuta“, deo projekta koji se održava 2. marta, omogućiće studentima da se oprobaju u simulaciji intervjua za praksu ili posao. Oni će ovim putem imati priliku da se susretnu sa pitanjima koja mogu dobiti tokom svog intervjua za određenu poziciju, ali će dobiti i povratne informacije od strane predstavnika kompanija kako bi uvideli svoje prednosti i nedostatke i kako bi ih unapredili u budućnosti.

10. Dani prakse: Sajam kompanija

Poslednji, ali i mnogima najzanimljiviji deo projekta – sajam kompanija – održaće se 2. i 3. marta.

Na samom sajmu, predstaviće se više od 20 kompanija iz različitih oblasti koje posluju na tržištu Srbije, te će studenti imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima svake kompanije, dobiju informacije o otvorenim pozicijama i načinu njihovog poslovanja. Ovom prilikom, delegati mogu da prilože i svoje radne biografije predstavnicima kompanija.

Svečano zatvaranje projekta održaće se 4. marta u prostorijama GO Vračar i time će se zaokružiti deseti jubilarni Dani prakse 2022. godine.

Prijave za projekat otvaraju se 14. februara. Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu organizacije, ali i Facebook i Instagram stranici. Iz Saveza studenata FON-a poručuju da su svim studentima otvorena vrata projekta i zato nemojte propustiti priliku da steknete neophodno iskustvo, prikupite nove, korisne informacije i primenite u praksi ono što ste do sada učili u teoriji. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.