Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Steinway & Sons koncertna sezona 2021/22: Valentina Lisica
Valentina Lisica (Valentina Lisitsa; foto: Gilbert Francois)
Valentina Lisica (Valentina Lisitsa; foto: Gilbert Francois)

Steinway & Sons koncertna sezona 2021/22: Valentina Lisica

U nastavku Steinway & Sons koncertne sezone u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine nastupiće pijanistkinja Valentina Lisica.

U utorak, 1. marta 2022. od 20.00, predstaviće se Valentina Lisica (Lisitsa), internet i YouTube zvezda, jedna od najgledanijih klasičnih muzičara.

Ona će izvesti dela Rahmanjinova (Prelidi, Sonata br. 2), Šopena (Poloneza-Fantazija, Skerco br. 2 i 3, Andante Spianato i Velika briljantna poloneza, Herojska poloneza) i Čajkovskog (Slavenski marš).

„Svi možemo da pevamo pod tušem, ali za muzičara je sve u povratnoj informaciji koju dobija od publike. Za mene, YouTube je neka vrsta sjajne brošure, to je bio ‘način’ kako da postanem vidljiva i poznata. Osvojiti publiku je verovatno najteža stvar svakom muzičaru. Moj stvarni cilj je uvek bio da uvučem publiku u koncertne dvorane.“ (Valentina Lisica)

Do sada su uspešno održani koncerti pijanista Andreja Korobeinikova, Berija Daglasa i Fazila Saja. Piano Land i Kolarčeva zadužbina zadržali su početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Cena ulaznica 2.000 dinara.

Biografiju ove muzičarke možete da pročitate na OVOM LINKU.

Steinway & Sons koncertna sezona 2021/22. – sledeći koncert

  • Umetnik: Dimitri Aleksejev
  • Datum: 8. april 2022. od 20.00
  • Mesto: Velika dvorana Kolarčeve zadužbine
  • Program: Brams, Šuman.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.