Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 12. i 13. februar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 12. i 13. februar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 12. i 13. februar 2022: drugi vikend u mesecu biće za nijansu hladniji; umereno oblačno, bez padavina.

Vremenska prognoza za subotu, 12. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.43, a zalazi u 17.02.

U Beogradu će pre podne biti do 4 °C, na obodima grada tokom ranog jutra moguća je magla. Tokom dana će biti malo i umereno oblačno, bez padavina. Vetar umeren, severni i severoistočni. Najviša dnevna biće 8 °C.

Ako idete van Beograda, pre podne biće pretežno oblačno i hladnije nego prethodnih dana, sa maglom u nižim predelima. Tokom dana razvedravanje u Vojvodini. Maksimalna temperatura biće od sedam do 14 stepeni (u Negotinu). Na Zlatiboru i Kopaoniku padaće sneg.

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, respiratornim tegobama, kao i na cerebrovaskularne bolesnike. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Vremenska prognoza za nedelju, 13. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.42, a zalazi u 17.03.

Tokom noći između subote i nedelje temperatura će pasti za podeljak ispod nule. Jutro će biti hladno i pretežno oblačno, sa temperaturom do 2 °C. U toku dana umereno oblačno uz povremenu jaču košavu. Maksimalna dnevna biće 8 °C.

***

U ponedeljak i utorak pretežno oblačno, bez padavina, sa temperaturom većom oko 15 °C.

(danubeogradu.rs)