Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 19. i 20. februar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 19. i 20. februar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 19. i 20. februar 2022: posle prijatnog vremena u subotu, blagi pad temperature i prepodnevna kiša u nedelju.

Vremenska prognoza za subotu, 19. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.33, a zalazi u 17.11.

U Beogradu će pre podne biti 8 °C, na obodima grada tokom ranog jutra moguća je magla. Tokom dana će biti malo i umereno oblačno, bez padavina. Vetar umeren, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna biće 15 °C.

Ako idete van Beograda, biće pretežno sunčano u skoro celoj Srbiji; posle podne i uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima zemlje postepeno naoblačenje i zahlađenje, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren. Osim na Kopaoniku (-2 °C) temperatura će biti od 11 do 16 stepeni.

Nastavak nepovolјnih biometeoroloških prilika za hronično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kao meteoropatske reakcije mogući su bolovi u zglobovima i mišićima.

Vremenska prognoza za nedelju, 20. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.31, a zalazi u 17.13.

Tokom noći između subote i nedelje temperatura će pasti do šest stepeni. Jutro će biti hladno i oblačno, sa temperaturom do 2 °C. Do podneva meteorolozi očekuju kišu. Do kraja dana oblačno i bez padavina; vetar slab, severozapadni. Maksimalna dnevna biće 10 °C.

(danubeogradu.rs)