Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 26. i 27. februar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza za vikend, 26. i 27. februar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 26. i 27. februar 2022: poslednji vikend ovog meseca biće oblačan, vetrovit i kišovit.

Vremenska prognoza za subotu, 26. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.21, a zalazi u 17.21.

U Beogradu će pre podne biti 3 °C. Biće biti oblačno, a tokom celog dana padaće kiša. Vetar umeren, povremeno jači, severni i severoistočni. Najviša dnevna biće 7 °C.

Ako idete van Beograda, biće oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom, ponegde i sa snegom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Temperatura će se kretati od jedan do osam stepeni, na Kopaoniku od -6 do -2 °C.

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju, 27. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.19, a zalazi u 17.22.

Tokom noći između subote i nedelje temperatura će biti četiri stepena. Jutro će biti hladno i oblačno, sa temperaturom do 4 °C. U popodnevnim časovima očekuje se kiša, a predveče i uveče oblačno i bez padavina; vetar slab, povremeno umeren, istočni i severoistočni. Maksimalna dnevna biće 7 °C.

U ponedeljak pre podne kiša, pa prestanak padavina.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.