Naslovna » Izlasci » Izložbe » Ajnštajnov rođendan u Muzeju iluzija: Putevima nauke Ajnštajna i Tesle
Ajnštajnov rođendan u Muzeju iluzija: Putevima nauke Ajnštajna i Tesle
Ajnštajnov rođendan u Muzeju iluzija: Putevima nauke Ajnštajna i Tesle

Ajnštajnov rođendan u Muzeju iluzija: Putevima nauke Ajnštajna i Tesle

Povodom Ajnštajnovog rođendana, 13. marta 2022. od 16.00 do 20.00, Muzej iluzija je pripremio zanimljiv zabavno istraživački program.

Fokus će biti na životu i profesionalnom putu dva najveća naučnika svih vremena – Alberta Ajnštajna (14. mart 1879 – 18. april 1955) i Nikole Tesle (10. jul 1856 – 7. januar 1943).

Program će se odvijati kroz igru, uz stručno vođstvo gde će porodice i školarci aktivno učestvovati u kretanju kroz muzej, rešavanju zagonetki, a neki od eksponata preimenovani su u čast ovog velikog dana.

Cilj programa je da se posetioci bolje upoznaju sa naukom koja se krije iza atraktivnih iluzija, eksponatima sa likom Tesle i Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana. Porodice i mladi posetioci će imati priliku da saznaju da li su se ikada sreli Tesla i Ajnštajn, koji odevni predmet Ajnštajn nije voleo da nosi kao i ko mu je bio omiljeni naučnik.

Ture su predviđene za porodice, školsku decu od šestog razreda kao i za sve srednjoškolce. Iste se organizuju pojedinačno, na licu mesta, kao i unapred dogovorene grupe. Vreme trajanja programa je 45 minuta, a nakon toga sledi obilazak muzeja.

Za više informacija o samom dešavanju, cenama i zakazivanju, možete saznati na ovom linku.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.