Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatno razgledanje Beograda tokom Sajma turizma
Besplatno razgledanje: Novo groblje (foto: JKP "Pogrebne usluge")
Besplatno razgledanje: Novo groblje (foto: JKP "Pogrebne usluge")

Besplatno razgledanje Beograda tokom Sajma turizma

Besplatno razgledanje Beograda organizovaće Udruženje turističkih vodiča Srbije, povodom Sajma turizma, u nedelju, 27. marta 2022.

U saradnji sa Sekretarijatom za privredu i Turističkom organizacijom Beograda, Udruženje će promovisati turističku ponudu grada Beograda i najaviti nove turističke sezone.

Organizovano je razgledanje Vračarskog platoa i Karađorđevog parka. Razgledanje počinje okupljanjem kod spomenika Karađorđu u 12.00 u nedelju. Vodič ove ture je Jasmina Ćirić, članica Udruženja turističkih vodiča Srbije. Tura obuhvata obilazak Karađorđevog parka i Hrama Svetog Save, priču o Narodnoj biblioteci Srbije i značajnim događajima iz istorije našeg grada.

Autorsku i tematsku pešačku turu pod nazivom „Žene o kojima se pričalo i o kojima se ćutalo“ o deset značajnih žena devetnaestog i dvadesetog veka u nedelju, 27. marta, u 12.00 vodiće Zorica Arsić, članica Udruženja turističkih vodiča Srbije. Okupljanje je planirano kod Konaka kneginje Ljubice.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Turističko razgledanje „Dunavska promenada“ počinje u nedelju, 27. marta, u 12.00, u organizaciji Turističkog društva „Zemun“. Polazak je ispred Spomenika vazduhoplovcima kod hotela „Jugoslavija“, a vodič ture je Bojana Šestović. Na turi će se promovisati zaštićeno prirodno dobro Veliko ratno ostrvo, Zemunski kej sa specijalizovanim restoranima i klubovima za sportove na vodi i spomeničko nasleđe zemunskog priobalja.

Tematski obilazak Novog groblja – muzeja na otvorenom, pod nazivom „Satkana od duše i uma“, počinje u 11.00 u nedelju, 27. marta. Vodič je dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti, koja će posetioce upoznati sa ženama koje su prkosile patrijarhatu i činile svet boljim mestom za život. Mesto okupljanja je plato ispred glavne kapije Novog groblja. Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave na adresu elektronske pošte: info@beogradskagroblja.rs.

(Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.