Naslovna » Izlasci » Tribine » Dani nauke i privrede 2022 u Beogradu
Dani nauke i privrede 2022 u Beogradu (detalj sa plakata)
Dani nauke i privrede 2022 u Beogradu (detalj sa plakata)

Dani nauke i privrede 2022 u Beogradu

Savet za saradnju nauke i privrede organizovaće manifestaciju Dani nauke i privrede 2022 od 4. do 6. aprila na nekoliko lokacija u Beogradu.

Savet za saradnju nauke i privrede osnovan je 2018, sa ciljem da gradi i unapređuje saradnju privrede sa univerzitetima, fakultetima i naučnim institutima u cilju promovisanja inovativnih rešenja i usluga privredi, a klaster je njegov član od osnivanja.

Prvi dan događaja biće organizovan na Dan studenata, 4. aprila 2022. od 12.00 u prostorijama Telekoma Srbije „mts Digitalna fabrika“ (Španskih boraca 22, bivša zgrada ATC Beograd), gde će biti održane prezentacije (pitch session) timova studenata sa nekoliko fakulteta, koji su uključeni u Program stručne prakse „IoT Lab“ Telekoma Srbija.

Ovaj program je primer saradnje nauke i privrede, osmišljen da pruži podsticaj kompanijama da, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama, podrži studentske timove u kreiranju novih proizvoda i usluga, zasnovanih na inovativnim IoT tehnologijama sa tržišnim potencijalom.

Drugi dan događaja održaće se 5. aprila 2022. od 10.00 do 13.00 u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala). U okviru programa, biće organizovane dve panel diskusije:

  • Panel 1: „Stvaranje afirmativnog ambijenta za zadržavanje i razvoj talenata kroz saradnju nauke i privrede“
  • Panel 2: „Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju – fokus tema: veštačka inteligencija“

Treći dan događaja održaće se 6. aprila 2022. od 10.00 u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala).

Kompanija Festo, kao vodeći svetski proizvođač opreme za industrijsku i procesnu automatizaciju i lider u oblasti profesionalne obuke u industriji, prestavnicima srednjih škola i fakulteta iz cele Srbije, profesorima, kao i srpskim privrednicima prezentovaće i približiće najnovija dostignuća Industrije 4.0 iz portfolija svetskog tržišnog lidera. (danubeogradu.rs)