Naslovna » Izlasci » Sport » Evroliga: Beograd – domaćin košarkaškog Final Four takmičenja
Evroliga: Beograd - domaćin košarkaškog Final Four takmičenja (foto: Pixabay)
Evroliga: Beograd - domaćin košarkaškog Final Four takmičenja (foto: Pixabay)

Evroliga: Beograd – domaćin košarkaškog Final Four takmičenja

Beograd je u potpunosti spreman za organizaciju takmičenja Evrolige, Final Four 2022, u Beogradskoj areni, najavili su gradski čelnici.

Navijače i ljubitelje košarke od 19. do 21. maja 2022. očekuje spektakl, jer je Beograd je domaćinstvo preuzeo od Berlina. Srpska prestonica već je bila domaćin Final Four-a 2018. godine, kada je Real Madrid postao šampion Evrope osvojivši desetu titulu.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nkodijević gostujući na TV Prva rekao je da je Beogradska arena potpuno spremna i opremljena.

– Pre četiri godine dobili smo i priznanje od Evrolige za najbolje organizovani finalni turnir. Već tada smo odlučili da se ponovo kandidujemo, jer je u pitanju zaista odlična promocija našeg grada, veliki broj navijača i turista i veoma lepa slika je tada poslata iz Beograda. Tada su svi hoteli u Beogradu bili rasprodati a navijače litvanskog Žalgirisa morali smo da „smestimo“ u Novi Sad, odakle im je organizovan prevoz – istakao je Nikodijević.

Beograd, 9. maj 2022. – Sve karte za predstojeći završni turnir Evrolige u košarci su rasprodate. Gradske vlasti su najavile da će obezbediti javno gledanje utakmica završnog turnira na beogradskim trgovima. Po procenama, oko 18 hiljada karata kupili su oni koji će u Beograd doći iz inostranstva.

– Ovogodišnja organizacija Final Four-a je specifična, budući da je tek pre dva meseca postalo verovatno da Berlin neće dozvoliti odigravanje utakmica sa publikom zbog pandemije. Broj navijača koji će doći u Beograd, odnosno u bilo koji grad koji organizuje završni turnir, uvek zavisi od klubova koji se kvalifikuju. U ovom trenutku nemamo sigurnu listu učesnika, ali kako stvari stoje najizvesnije je da će se na finalnom turniru naći Real Madrid i Barselona, a kada ta dva kluba negde igraju, bilo koji sport da je u pitanju, jasno je da gledaoce očekuje spektakl. Beograd je spreman, što su prepoznali i čelnici Evrolige. U organizaciju smo uključili legende evropske košarke poput Željka Obradovića, Božidara Maljkovića, Anđelije Arbutine – rekao je Nikodijević.

Final Four 2022 – raspored

Četvrtak, 19. maj 2022. (Beogradska arena)

 • Olimpijakos – Anadolu Efes… 18.00
 • Barselona – Real Madrid… 21.00

Subota, 21. maj 2022. (Beogradska arena)

 • Utakmica za treće mesto… 16.00
 • Finale… 19.00

Izmene u saobraćaju i na linijama JGP

Tokom održavanja Final Four Evrolige 2022, od 19. maja od 14.00 do 20. maja do 2.00, kao i od 21. maja od 12.00 do 22. maja do 1.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog toga doći će do zatvaranja ulica:

 • Španskih boraca (deo od kružnog toka u visini Bulevara Arsenija Čarnojevića do Bulevara Zorana Đinđića – smer ka Bulevaru Mihajla Pupina) i
 • Bulevar Zorana Đinđića (deo od Španskih boraca do Antifašističke borbe – oba smera).

Vozila sa linija javnog prevoza saobraćaće na sledeći način:

 • vozila sa linija 70 i 74 u smeru ka Bulevaru Mihajla Pupina će saobraćati Bulevarom Arsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada, Bulevarom Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • vozila za linije 17:
  – u smeru ka terminusu „Zemun (Gornji grad)“ će saobraćati Bulevarom Arsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom,
  – u smeru ka terminusu „Konjarnik“ će saobraćati Bulevarom Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevarom Arsenija Čarnojevića i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 68:
  – u oba smera će saobraćati trasom: Bulevar Zorana Đinđića – Antifašističke borbe – Bulevar Mihajla Pupina – Španskih boraca – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.