Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kolarac – tvoj svet muzike: Operske arije i dueti
Kolarac - tvoj svet muzike: Operske arije i dueti (detalj sa plakata)
Kolarac - tvoj svet muzike: Operske arije i dueti (detalj sa plakata)

Kolarac – tvoj svet muzike: Operske arije i dueti

Koncert operskih arija i dueta biće održan u subotu, 12. marta 2022. od 20.00, u Kolarčevoj zadužbini u okviru ciklusa Kolarac – tvoj svet muzike.

Sopran Ketrin Vajt, koja je poreklom iz Kanade, premijerno će nastupiti uz srpsko-američkog pijanistu Đorđa Nešića, dok je gost koncerta bariton Ivan Plazačić.

Program koncerta u slavu 90 godina postojanja Veike dvorane Kolarčeve zadužbine obuhvata solo pesme, operske arije i duete, kao i brodvejske standarde.

Vajt redovno nastupa na koncertnim i operskim scenama rodne Kanade, SAD i Evrope. Časopis Opera danas pohvalio je njen „izoštreni umetnički senzibilitet“, a Klasični glas San Franciska „glamurozni glas bogat vibracijama“.

Umetnost pijaniste Đorđa Nešića opisuje se kao „smela“, „osećajna“ i „suptilno virtuozna“. Njegova karijera uključuje resitale, koncerte i kamerno muziciranje. Trudi se da izvodi muzički repertoar koji proučava savremene društvene probleme i promociju ljudskih prava širom sveta.

Bariton Ivan Plazačić je završio studije muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom master studije iz operskog pevanja na Karnegi Melon univerzitetu u SAD. Solističku karijeru je počeo u Operi i teatru Madlenianum, a do sada je nastupao u Evropi, Americi i širom Srbije. (danubeogradu.rs)