Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kombank dvorana: Novosadski muzičari – Rock opera
Kombank dvorana: Novosadski muzičari - Rock opera (detalj sa plakata)
Kombank dvorana: Novosadski muzičari - Rock opera (detalj sa plakata)

Kombank dvorana: Novosadski muzičari – Rock opera

Popularni koncert pod nazivom „Rock opera“ izvešće članovi Hora i Orkestra SNP, Novosadski big bend i solisti po prvi put u Kombank dvorani.

Vanvremenski antologijski rok hitovi u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpetacijama, preplaviće dobrim vibracijama Kombank dvoranu, 8. maja 2022. od 20.00. „Rock opera“ će, inače, biti izvođena širom Evrope jer ovi muzičari kreću na turneju EU Tour 2022 sa istim programom.

Pored pedesetak novosadskih muzičara nastupiće i solisti: Nevena Reljin, Jana Šušterčić, Mati Zanatta, Nikola Mijić i Zoran Šandorov.

Tako će se uz zvuke simfonijske muzike, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, u jedinstvenim aranžmanima, interpretaciji i muziciranju, čuti legendarne pesme poput: „Light My Fire“, „Purple Rain“, „Tush“, „We Wil Rock You“, „Bohemian Rapsody“, „We Are The Champions“ i mnogi drugi „world wide“ hitovi za sva vremena.

– „Rock opera“ je jedinstvena ne samo po tome što predstavlja specifičan muzički žanr pod nazivom „crossover“ mnogobrojnim posetiocima, već i zbog toga što je podjednako interesantna i publici koja je rasla uz rok pesme slušajući ih sa gramofonskih ploča, i mlađoj publici koja danas konzumira dobru muziku i prepoznaje istinski kvalitet. Koncept „Rock opere“ je podjednako pristupačan za sve generacije i posetioci koji budu došli videće da ovaj projekat u mnogome odstupa od već viđenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda – kaže dirigent Vrtačnik.

Karte su već u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Ticket Vision-a. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.