Naslovna » Izlasci » Akcije » Nedelja svesti o mozgu 2022: Moć uma: Evolucija inteligencije
Nedelja svesti o mozgu 2022: Moć uma: Evolucija inteligencije
Nedelja svesti o mozgu 2022: Moć uma: Evolucija inteligencije

Nedelja svesti o mozgu 2022: Moć uma: Evolucija inteligencije

Tema ovogodišnje Nedelje svesti o mozgu (14-21. mart 2022) je inteligencija, a sam projekat nosi naziv „Moć uma: Evolucija inteligencije“.

Manifestacija se održava u Galeriji nauke i tehnike (Đure Jakšića 2). Program za decu planiran je za dane vikenda, 19. i 20. marta, u Beogradskom zoološkom vrtu.

Materijal projekta biće podeljen u celine, a svaka će biti predstavljena odgovarajućim edukativnim plakatom uz interaktivnu radionicu. Celine su sledeće: Evolucija inteligencije, Neuroanatomija inteligencije, Tipovi i podela inteligencije, Inteligencija kod životinja, Poremećaji inteligencije, Načini kvantifikacije inteligencije, Umetnost i inteligencija, Neuromitovi povezani sa inteligencijom i Veštačka inteligencija.

Serija predavanja profesora Beogradskog univerziteta i naučnih istraživača održava se u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, od 15. do 18. marta. Njihov cilj jeste da se, kroz multidisciplinarni pristup, posetiocima objasni šta je to zapravo inteligencija, kao i njena naučna problematika: koje su to naučno utemeljene činjenice a šta su neuromitovi, kao i na koje načine čovek ta saznanja koristi i primenjuje danas, a kako bi mogao u budućnosti.

Ovogodišnji program u Kulturnom centru Beograda čini i kreativna radionica koju realizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada (DPOSA NS) u subotu, 19. marta 2022.

Program predavanja pročitajte ovde.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.