Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Belfast
Novi filmovi u bioskopima: Belfast
Novi filmovi u bioskopima: Belfast

Novi filmovi u bioskopima: Belfast

Veoma aktivan poslednjih nekoliko godina, Kenet Brana snimio je novi film „Belfast“, koji će se prikazivati u bioskopima od četvrtka, 24. marta 2022.

Kenet Brana (1960) je rođen u Belfastu u Severnoj Irskoj. Prošle godine snimio je film zasnovan na detaljima iz svog detinjstva, dramu o odrastanju devetogodišnjaka tokom nemira u Severnoj Irskoj kasnih šezdesetih 20. veka.

Mladi Badi se kreće kroz pejzaž borbe radničke klase, nasilja i kulturoloških promena. On sanja o glamuroznoj budućnosti koja će ga odvesti daleko od nevolja, a u međuvremenu utehu nalazi u svojoj harizmatičnoj porodici: tati, mami, babi i dedi.

Film „Belfast“ osvojio je nekoliko značajnih nagrada na najpoznatijim svetskim festivalima, a prikazan je nedavno na 50. FEST-u.

Bez obzira što je film crno-beli, Kenet Brana se priseća svog detinjstva u Severnoj Irskoj kroz ružičasti objektiv.
Žanet Katsoulis, Njujork tajms

Postoji divna toplina i nežnost u elegičnom, autobiografskom filmu Keneta Brane o Belfastu njegovog detinjstva.
Piter Bredšo, Gardijan

Originalni naziv filma: Belfast. Početak prikazivanja: 24. mart 2022. Dužina trajanja: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2021. Žanr: drama. Uloge: Caitríona Balfe, Judi Dench, Jamie Dornan, Ciarán Hinds, Jude Hill. Reditelj: Kenneth Branagh.
(danubeogradu.rs)

loading...