Naslovna » BG špijun » Novi filmovi u bioskopima: Bilo jednom u Srbiji
Novi filmovi u bioskopima: Bilo jednom u Srbiji
Novi filmovi u bioskopima: Bilo jednom u Srbiji

Novi filmovi u bioskopima: Bilo jednom u Srbiji

U bioskopima širom Srbije 10. marta 2022. počinje da se prikazuje melodrama sa elementima komedije „Bilo jednom u Srbiji“, reditelja Petra Ristovskog.

Karte u prodaji se nalaze na biletarnicama bioskopa u kojima će biti održane premijere ovog domaćeg ostvarenja sa poklonom glumačke ekipe i to:

  • 6. marta 2022… Leskovac, hala „Partizan“ (20.00);
  • 7. marta 2022… Vranje (18.00);
  • 7. marta 2022… Cineplexx Niš (19.30) i Cine Grand Delta Planet Niš (20.00);
  • 9. marta 2022… Beograd: Kombank dvorana (20.00) i Cineplexx Galerija Belgrade (20.45);
  • 10. marta 2022… Novi Sad: Arena Cineplex (20.00).

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića (Cone i Dine) i dve devojke (Zorka i Ružica) imali su različite sudbine. Tako počinje borba „starog“ i „novog“, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

Saveznici su Dineta odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je naučio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka“ koji su osetili u „velikom svetu“, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

Istakavši da joj je u „Bilo jednom u Srbiji“ bilo jako zanimljivo da se vrati u epohu scenografijom i kostimima, a u Leskovac dijalektom, Sloboda Mićalović je rekla da je jug Srbije „zaista specifičan, ima nešto posebno“.

– Kad se sećamo nečega to mnogo bolje zvuči i izgleda u sećanju nego u realnosti. U toj epohi vrlo je bilo teško svim tim ljudima da žive, da se probiju. Bio je rat, siromaštvo. Ništa nije bilo tako romantično, ali kroz sećanja izgleda sa distance lepo – ocenila je glumica.

Originalni naziv filma: Bilo jednom u Srbiji. Početak prikazivanja: 10. mart 2022. Dužina trajanja filma: 135 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2022. Žanr: drama. Uloge: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan Bekjarev. Reditelj: Petar Ristovski.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.