Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Morbius
Novi filmovi u bioskopima: Morbius
Novi filmovi u bioskopima: Morbius

Novi filmovi u bioskopima: Morbius

Marvelov novi film sa Džaredom Letom u glavnoj ulozi, akcioni triler „Morbius“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 31. marta 2022.

Naučnik Majkl Morbius boluje od retkog oboljenja krvi. Eksperimentalnim postupkom – kombinujući terapije elektrošokova i mutantske šišmiše, uspeva da se izleči, međutim, pojavljuju se neželjeni efekti lečenja. Morbius se pretvara u živog vampira sa dosad neviđenim moćima.

Pokazuje veliku potrebu za krvlju kako bi preživeo, skriva se od dnevnog svetla, ima nadljudsku snagu, mogućnost samoizlječenja, a pored svega može i da leti. Kada ugrize svoje žrtve i pije njihovu krv, ti napadi često se završe smrću, ali nikoga ne pretvaraju u vampira.

Iako se na prvi pogled čini da se priča odvija u mračnom i pomalo zastrašujućem tonu, gledaoci ne treba da brinu! Na velikom platnu pojaviće se i drugi likovi koji idealno upotpunjuju svet u kome se naš glavni „junak“ snalazi.

Bez obzira na sve, Morbius odlučuje da hvata kriminalce koje smatra nedostojnima da žive. Morbius se ne upušta samo u borbu sa negativcima, već je često i u konfliktu sa samim sobom.

Da li će dobro pobediti zlo ili će Morbius na kraju ipak da podlegne svojim novim misterioznim porivima? Koje tajne krije nova Marvelova legenda?

Morbius je Spajdermenov spin-off film, i pored Venoma, deo je posebnog Marvelovog univerzuma. Morbius, koji je u Marvelovim stripovima ponekad negativac, a ponekad anti-heroj, pripada Spajdermen franšizi, a stvorili su ga Roj Tomas i Gil Kejn. Prvi put se pojavio na stranicama stripa o Čudesnom Spajdermenu 1971. godine.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Morbius. Početak prikazivanja: 31. mart 2022. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcija, avantura, SF. Uloge: Jared Leto, Adria Arjona, Jared Harris, Matt Smith, Tyrese Gibson. Reditelj: Daniél Espinosa.
(danubeogradu.rs)