Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Nitram
Novi filmovi u bioskopima: Nitram
Novi filmovi u bioskopima: Nitram

Novi filmovi u bioskopima: Nitram

Australijski film „Nitram“, koji je proglašen za najbolji film 50. FEST-a, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 17. marta 2022.

Sredinom devedesetih, Nitram živi sa majkom i ocem u predgrađu Australije, izolovan i frustriran zato što ne može da se uklopi u sredinu. Takav život se menja nakon što stekne bliskog prijatelja u povučenoj Helen.

Kada se to prijateljstvo tragično okonča, Nitramova usamljenost i bes rastu do trenutka koji kulminira najsurovijim zločinom.

„Nitram “ je zasnovan na istinitom događaju, masakru u Port Arturu 1996, koji se smatra jednim od najgorih zločina u istoriji Australije u kojem je masovni ubica ubio 35 ljudi a ranio 23.

Glumac Kejleb Landri Džouns nagrađen je priznanjem za najbolju ulogu na festivalu u Kanu prošle godine, a film je osvojio osam godišnjih nagrada Australijske filmske akademije, među kojima i za najbolji film, režiju, glavnu mušku i žensku ulogu.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Nitram / Nitram. Početak prikazivanja: 17. mart 2022. Dužina trajanja: 112 minuta. Država i godina proizvodnje: Australija / 2021. Žanr: drama. Uloge: Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia, Phoebe Taylor, Sean Keenan. Reditelj: Justin Kurzel.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.