Naslovna » BG servis » Savski trg: Ponovo uspostavljen autobuski saobraćaj
Savski trg - izmene u saobraćaju (foto: Nemanja Nikolić)
Savski trg - izmene u saobraćaju (foto: Nemanja Nikolić)

Savski trg: Ponovo uspostavljen autobuski saobraćaj

Autobuski saobraćaj na Savskom trgu se ponovo uspostavlja od petka, 4. marta 2022. od 9.00, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Završetkom radova na Savskom trgu i povezivanjem Nemanjine i Karađorđeve ulice sa Savskom ulicom, uspostavlja se nova organizacija i režim linija javnog prevoza.

Linija 36 će u smeru prema Mostaru saobraćati ulicama Nemanjina, Savski trg, Savska i dalje postojećom trasom, dok će u smeru prema Trgu Slavija saobraćati ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Nikolaja Kravcova, Savska, Savski trg, Nemanjina i dalje postojećom trasom.

Linije 78 i 83 će u smeru prema Novom Beogradu saobraćati ulicama Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva i dalje postojećim trasama, dok u suprotnom smeru neće menjati trase.

Linije 51, 511 i 601 će u smeru prema Belim vodama, Sremčici i Surčinu saobraćati ulicama Bulevar Vudroa Vilsona, Zemunski put, Karađorđeva, Savski trg, Savska i dalje postojećim trasama, dok u suprotnom smeru neće menjati trase.

Autobuske linije JLPP 3A, 36, 51, 511 i 601 u zoni Savskog trga koristiće u ul. Savska privremena stajališta u zoni objekta JP „Pošta Srbije“, dok će linije 78 i 83 u ul. Balkanska koristiti postojeće stajalište „Nemanjina“.

Novom organizacijom linija JLPP u zoni Savskog trga korisnicima je je omogućeno da korišćenjem ranije uspostavljenih tramvajskih linija JLPP 7, 9, 11 i 12, kao i navednih autobuskih linija 3A, 36, 51, 78, 83, 511 i 601, na jednom od najznačajnih čvorišta u gradu presedanjem kreiraju vezi i realizuju putovanje do različitih centara atrakcije na široj teritoriji grada. (Beoinfo)