Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu od 26. marta 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu: plivački miting (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu: plivački miting (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu od 26. marta 2022.

Sportska takmičenja u Beogradu od subote, 26. marta 2022. su turnir za šahistkinje, turnir za kadete u rvanju i plivački miting.

Međunarodni plivački miting

Plivački klub Crvena zvezda ove godine proslavlja svoj 77. rođendan i povodom toga tradicionalno organizuje međunarodni plivački miting pod nazivom „Sve prolazi, Zvezda traje“.

Miting će biti organizovan na bazenu Sportskog centra „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ u subotu, 26. marta 2022. od 10.00.
Svečana ceremonija otvaranja je planirana za 15.00, dok će popodnevni deo početi u 16.00.

Takmičenje će se održati u organizaciji Plivačkog kluba Crvena zvezda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Impozantan broj od oko 600 plivača iz zemlje i regiona, svih kategorija, još jednom će pokazati da je plivanje jedan od najlepših sportova.

Očekuju se plivači iz Srbije, a pridružiće se i plivači iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Bugarske.

Međunarodni turnir za kadete u rvanju grčko-rimskim stilom

Rvački klub Radnički Beograd i ove godine organizuje tradicionalni Međunarodni turnir za kadete u rvanju grčko-rimskim stilom „Serbian Open“. Takmičenje će biti održano u Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“ (Bulevar kralja Aleksandra I 63), u subotu, 26. marta 2022.

Svečano otvaranje turnira je posle žreba u 11.30. Borbe počinju u 11.45 i trajaće do 15.00, kada će se održati i finale, a potom sledi dodela nagrada.

Očekuje se više od 15 klubova iz zemlje i inostranstva, sa preko sto takmičara.

Međunarodni osmomartovski velemajstorski turnir šahistkinja u Beogradu

Šahovski savez Beograda i ove godine organizuje tradicionalni Međunarodni osmomartovski velemajstorski turnir šahistkinja.

Takmičenje će se održati pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu u prostorijama Šahovskog kluba Crvena zvezda, u Ustaničkoj ulici 64, od 28. marta do 5. aprila 2022.

Turnir se igra po Berger sistemu u devet kola. Kola počinju od 16.00, osim poslednjeg koje počinje u 11.00.

Tempo igre je 90 minuta po igraču za 40 poteza, plus 30 minuta do kraja partije, uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu, počevši od prvog poteza.

Očekuje se više od deset takmičarki iz pet zemalja – Srbije, Bugarske, Kine, Hrvatske i Francuske. (Beoinfo)