Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 14-18. mart 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 14-18. mart 2022.

Ovo je vremenska prognoza za poslednju zimsku radnu nedelju ove godine, od 14. do 18. marta 2022: promenljivo vreme, ali hladnije od 10 do 16 stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim obolјenjima. Promenlјivo raspoloženje i problemi sa snom su mogući kod meteoropata. Zbog veće razlike između minimalne i maksimalne dnevne temperature vazduha savetuje se adekvatno odevanje.

Sunce izlazi / zalazi: 5.53 / 17.43 (ponedeljak); 5.51 / 17.44 (utorak); 5.49 / 17.45 (sreda); 5.47 / 17.47 (četvrtak); 5.46 / 17.48 (petak).

U ponedeljak u Beogradu sunčano, za nijansu toplije nego tokom prethodnog vikenda. Duvaće slab i umeren, istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 0 °C, dok će se najviša dnevna biće 13 °C.

Ako putujete van Beograda… u celoj zemlji biće pretežno sunčano uz slabljenje jutarnjeg mraza i porast dnevne temperature. Vetar slab i umeren, uglavnom jugoistočni. Najviša dnevna prosečna temperatura biće do 13 stepeni, a na Kopaoniku samo do jedan stepen.

U utorak tokom noći i rano ujutru temperatura u minusu, a pre podne sunčano, do tri stepena. Po podne malo i umereno oblačno, sa slabim severoistočnim vetrom. Najviša dnevna temperatura biće 13 stepeni.

U sredu jutro oblačno i kišovito sa temperaturom do 7 °C. Duvaće slab ili umeren severozapadni vetar. Tokom dana će uglavnom padati kiša. Najviša dnevna temperatura biće 13 °C. Uveče, opet, u pojedinim delovima grada velike su šanse da će padati kiša

U četvrtak promenljivo oblačno, bez padavina, uz umeren istočni vetar. Pre podne oko četiri, a najviša dnevna temperatura biće do 11 °C.

U petak malo i umereno oblačno. Temperatura od 3 do 10 °C. Duvaće slab istočni ili severoistočni vetar. To će biti uvod u još jedan hladan, ali sunčani vikend.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.