Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 21-25. mart 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza, 21-25. mart 2022.

Ovo je vremenska prognoza za prvu prolećnu radnu nedelju ove godine, od 21. do 25. marta 2022: sunčano, a i biće toplije nego prethodnih dana.

Nastavlјa se period sa povolјnim uticajem biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom, kao i astmatičarima u jutarnjim satima.Kod osetlјivih osoba mogući su zamaranje i glavobolјa. Preporučuju se umerene aktivnosti i slojevito odevanje u skladu sa dnevnom temperaturom vazduha.

Sunce izlazi / zalazi: 5.40 / 17.52 (ponedeljak); 5.38 / 17.53 (utorak); 5.36 / 17.54 (sreda); 5.34 / 17.56 (četvrtak); 5.33 / 17.57 (petak).

MRAZ: U ponedeljak ujutru vedro uz slab i umeren mraz. Slab mraz očekuje se ponegde i u utorak ujutru, dok će od srede (23. marta) jutarnja i dnevna temperatura biti u porastu, pa se slab mraz očekuje samo u nižim delovima zemlje.

U ponedeljak u Beogradu sunčano, za nijansu toplije nego tokom prethodnog vikenda. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 4 °C, dok će najviša dnevna biti 11 °C.

Ako putujete van Beograda… u celoj zemlji biće pretežno sunčano uz porast dnevne temperature. Vetar slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni. Najviša dnevna prosečna temperatura biće 11 stepeni, a na Kopaoniku do minus tri.

U utorak tokom noći i rano ujutru temperatura u minusu, a pre podne sunčano, oko pet stepeni. Ceo dan – sunčan. Najviša dnevna temperatura biće 13 stepeni.

U sredu jutro prohladno, sa temperaturom do 5 °C. Duvaće slab severozapadni vetar. Tokom dana pretežno sunčano – do 18 stepeni. Uveče, blagi pad temperature: oko 11 °C.

U četvrtak pretežno sunčano, uz slab jugozapadni vetar. Pre podne oko šest, a najviša dnevna temperatura biće do 19 °C.

U petak pretežno sunčano i još toplije nego prethodnih dana. Temperatura od 4 do 20 °C. Duvaće slab zapadni ili severozapadni vetar. To će biti uvod u još jedan prolećni, sunčani vikend, bez kiše.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.