Naslovna » BG špijun » 17. FIST: Fobofobija
17. FIST: Fobofobija
17. FIST: Fobofobija

17. FIST: Fobofobija

17. Festival internacionalnog studentskog teatra – FIST 2022 biće održan od 7. do 16. maja pod sloganom „Fobofobija“, u organizaciji studenata FDU.

Iz godine u godinu studenti samostalno organizuju i vode FIST kao deo prakse u okviru fakultetskog obrazovanja.

Osnovna ideja i misija FIST-a je stvaranje uslova za komunikaciju između mladih pozorišnih entuzijasta, razmenu znanja, iskustva i veština, kao i prikazivanje različitih pozorišnih studentskih praksi iz celog sveta. FIST podstiče saradnju i povezivanje studenata iz stranih dramskih škola i studenata dramskih umetnosti iz Srbije.

Ove godine, osim u prestonici, i u Pirotu, Novom Pazaru i Zrenjaninu biće odigrano sedam predstava iz Bugarske, Slovenije, Severne Makedonije, Češke, Rumunije i Srbije.

17. FIST otvara predstava domaćina, „Tamo gde pevaju“ (7. maj, 20.30). Predstave „Paklena noć“ (Akademija umetnosti, NS; 9. maj, 20.00) i „Predah“ (NATFA, Sofija; 10. maj, 20.00) igraće se u Pirotu.

U glavnom programu su i „Na drugoj strani“ (ATRFT, Ljubljana) i „Pelikan“ (IUAU, Skoplje; 12. maj, 20.00) koje će biti odigrane pred novopazarskom publikom.

U Zvezdara teatru će nastupiti praški studenti sa predstavom „Arlekin je mrtav“ (15. maj, 20.00), a glavni program se završava u Zrenjaninu rumunskom predstavom „Romeo i Julija“ (16. maj, 20.00).

Biće priređene radionice i predavanja iz oblasti dramskih umetnosti.

Više informacija potražite na Facebook stranici festivala. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.