Naslovna » Izlasci » Festivali » 23. Guitar Art Festival: Sara Koreja i Tamara Jokić
Sara Koreja (foto: B.R. Slaap / kunstjuf.net; obezbedio GAF)
Sara Koreja (foto: B.R. Slaap / kunstjuf.net; obezbedio GAF)

23. Guitar Art Festival: Sara Koreja i Tamara Jokić

Na muzičko putovanje, od Lisabona do Sevilje, publiku će voditi dve dive, Sara Koreja i Tamara Jokić, uz pratnju španskih i portugalskih muzičara.

Dupli koncert fado i flamenko muzike održaće se 19. maja u Kolarčevoj zadužbini u okviru 23. Guitar Art Festivala.

Ovo su dva odvojena koncerta, dve neponovljive pevačice koje dele pozornicu Kolarčeve zadužbine u okviru jedne koncertne večeri koja je namenjena pravim ljubiteljima tradicionalnog portugalskog i španskog zvuka.

Fado princeza, Sara Koreja, ekskluzivno će nastupiti prvi put u Beogradu. Njen debi album osvojio je nagradu Revelation Radio Festivala, dve nominacije na prvom izdanju Play – Portuguese Music Awards, kao i nominaciju za Latino Gremi nagradu 2021.

Flamenko spektakl rezervisan je za talentovanu pevačicu Tamaru Jokić, koja će predstaviti novi album „Transibérica“; to je fuzija španske i portugalske muzike pod okriljem proslavljenog gitariste Havijera Limona čiji ansambl prati Tamarin nastup.

Ulaznice za ovaj koncert (jedna karta pokriva oba koncerta) dostupne su po cenama od 1890 do 3590 dinara, na blagajni Kolarčeve zadužbine, i putem prodajne mreže Tickets.rs. Informacije i rezervacije na telefon 0114016002; 0641407583 ili mejlom na office@gaf.rs.

Tamara Jokić je prva umetnica iz Srbije koja je izdala album za prestižni portugalski Sony Music.

Album koji je snimila za vreme pandemije, putujući pod maskama i šetajući od Španije do Portugala je kombinacija svih njenih dotadašnjih težnji i strasti: pet pesama na španskom i pet pesama na portugalskom jeziku, od kojih su neki tekstovi i poezija Federika Garsije Lorke, slavnog Granađanina sa čijom rečju se Tamara saživela tokom života u Andaluziji i studiranja u Granadi.

Tamara Jokić (fotografiju obezbedio GAF)
Tamara Jokić (fotografiju obezbedio GAF)

Sara Koreja je od detinjstva živela i disala fado – odrasla je u fado porodici okružena muzikom i muzičarima. Imala je samo 13 godina kada je pobedila na festivalu Grande Noite do Fado, a ubrzo je pozvana da peva u jednoj od najpoznatijih fado kuća u Lisabonu, Casa de Linhares.

Njen prvi album „Sara Correia“ objavljen je 2019. godine, a predstavila ga je na koncertima širom sveta. Drugi album „Do Coracao“ snimila je 2020. Koreja je pozvana da nastupi uživo na otvaranju portugalskog predsedništva Savetom Evropske unije, u Lisabonu, početkom 2021. Tom prilikom, nastupila je uz pratnju Portugalskog simfonijskog orkestra. (danubeogradu.rs)

loading...