Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » 4 maljčika: Kompozicije Prokofjeva i Divljana u Novom Sadu i Beogradu
4 maljčika u Beogradu i Novom Sadu
4 maljčika u Beogradu i Novom Sadu

4 maljčika: Kompozicije Prokofjeva i Divljana u Novom Sadu i Beogradu

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 maljčika, održaće, koncerte 9. i 10. maja 2022, u Beogradu i Novom Sadu.

Prvo u novosadskoj Sinagogi, a onda i u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, priznati umetnici će, povodom obeležavanja rođendana (10. maj) prerano preminulog Vlade Divljana (1958-2015), dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Saše Šandorova, publici predstaviti jedinstven spoj muzike jednog od najznačajnijih stvaralaca na prostoru bivše Jugoslavije, i velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva (1891-1953).

Šandorov je sa svojim učenikom i kolegom Nemanjom Nikolićem premijerno izveo uživo ovaj jedinstven program na dva koncerta iste večeri, 30. oktobra 2020. u Kolarcu. Dosadašnji zajednički rad 4 maljčika su prezentovala i kroz singlove i spotove „Retko te viđam sa devojkama“, „Dok dobuje kiša“ i „Rusija“.

Šandorov, pred nastupe u Novom Sadu i Beogradu, ističe:

„Izuzetno sam srećan što mogu konačno da najavim predstojeće koncerte 4 maljčika. Želja da za rođendan Vlade Divljana slavimo njegovu muziku iz godine u godinu sve više raste, jer imam utisak da nam jako treba lepota njegovih predivnih melodija, uz pomoć moćnih partitura Sergeja Prokofjeva. Jedva čekam da se ponovo vidimo.“

Profesor Šandorov bio je saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu „Tajni život A. P. Šandorova“ (1988), a zatim član Vladinih pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija.

Koncerte organizuje promoterska kuća Long Play.

Ulaznice za beogradski koncert koštaju 1.200, 1.400 i 1.600 dinara, a mogu se nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine, i putem mreže Tikets.rs.

Ulaznice za novosadski koncert koštaju 1.200 i 1.500 dinara, a mogu se nabaviti putem mreže Gigstix. (danubeogradu.rs)