Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Koikoi oduševio nesvakidašnjim audio-vizuelnim performansom u Domu omladine Beograda
Koikoi u Domu omladine Beograda (foto: Live Production)
Koikoi u Domu omladine Beograda (foto: Live Production)

Koikoi oduševio nesvakidašnjim audio-vizuelnim performansom u Domu omladine Beograda

Sinoć je u Domu omladine održan prvi veliki koncert mladog alternativnog benda Koikoi koji je svojom jedinstvenom energijom pokrenuo publiku već nakon prvih tonova jednog od najvećih hitova debi albuma „Pozivi u stranu“.

Pred punom dvoranom „Amerikana“, bend je prevazišao sva očekivanja publike, priredivši originalni i visoko produciran audio-vizuelni performans o kojem će Beograd još dugo pričati. Među publikom su se našli i predstavnici gotovo svih značajnih muzičkih festivala iz Srbije i regiona kojima se bend, ovim nesvakidašnjim nastupom, prikazao u svom punom potencijalu.

„Zahvalni smo našoj divnoj publici. Ovo je veče koje ćemo pamtiti! Hvala Beograde, ovo je bila potvrda koja nam daje inspiraciju za dalje stvaranje i energiju za predstojeće izazove“, rekao je Marko Grabež pod utiskom završenog nastupa.

Koikoi u Domu omladine Beograda (foto: Live Production)
Foto: Live Production

Koncert Koikoi je trajao više od 90 minuta, a završen je tek nakon što je publika izmamila drugi bis, nakon čega je ovacijama ispratila bend sa bine. Uspeh ovog koncerta predstavlja veliki iskorak u razvoju benda i najavljuje potpuno novu fazu – izlazak iz okvira klupske svirke i novi početak pisanja istorije indie-rock muzike u regionu!

„I na kraju“, kao što je Dragan Ambrozić rekao nakon prvog slušanja debi albuma „Pozivi u stranu“, „ostajemo pomalo omađijani, jer je Koikoi napravio nešto što odudara od svega što smo do sad imali priliku da čujemo u ovim krajevima. Ako smo ikad sumnjali, sad je konačno očigledno da najnovija generacija rokenrol undergrounda ima potencijal da napravi dela koja mogu da se mere s visokim dometima prethodnika“.

Koikoi u Domu omladine Beograda (foto: Live Production)
Foto: Live Production

Podsetimo da je Koikoi nedavno postigao i sjajne uspehe koji su značajni kako za domaću, tako i za regionalnu muzičku scenu. Naime, bend je uvršten u novi program koji je pokrenula IMPALA –  Independent Music Companies Association u saradnji sa YouTube-om, a zove se „100 Artist To Watch“.

Na listi 100 izvođača našlo se i 10 vrhunskih izvođača iz regiona, koji su svaki na svoj način obeležili prošlu godinu, a među njima je i Koikoi. Takođe, sa spotom za pesmu „Misisipi“, bend je ušao u izboru za najbolji spot na Music Video Awards 2021. (danubeogradu.rs)