Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Irena Blagojević promoviše album „Pero“ u Domu omladine Beograda
Irena Blagojević (foto: Vladimir Sretenović)
Irena Blagojević (foto: Vladimir Sretenović)

Koncert: Irena Blagojević promoviše album „Pero“ u Domu omladine Beograda

Kantautorka Irena Blagojević, u petak, 20. maja 2022. od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda promovisaće treći album „Pero“.

Na sceni će biti i prateći bend sačinjen od vrsnih domaćih muzičara, a kao specijalni gosti pojaviće se i neki od njenih saradnika na aktuelnom albumu.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs sajta, po pretprodajnoj ceni od 1000 RSD.

Album „Pero“ objavljen je pre godinu dana, ali zbog globalne pandemije do danas nije imao koncertnu promociju. Uz svoje autorske kompozicije, Irena Blagojević je obradila i nekoliko starih srpskih pesama.

Čuvena „Jutros mi je ruža procvetala“, kompozitora Petra Tanasijevića, odevena je u jedan od Ireninih najlepših džez aranžmana; „Imam jednu želju“ obojili su njena flauta i moćna fank svirka, dok je za „Bolujem ja“, drugi tradicional sa albuma, rešenje bilo – bluz.

Irena Blagojević je naša istaknuta džez, pop i soul pevačica, čiji zreli vokal, specifičnog i prepoznatljivog stila, privlači pažnju publike već godinama. Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti. Kao kompozitor, aranžer i tekstopisac već se dokazala na dva prethodna autorska albuma „Jutro bez ljubavi“ (2010) i „Blistavi grad“ (2016).

U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, Blagojević je osvojila ne samo ljubitelje džeza, već i širu publiku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.