Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Šenon Anderson – Moć pozitivnog stava
Kreativni centar: Šenon Anderson - Moć pozitivnog stava
Kreativni centar: Šenon Anderson - Moć pozitivnog stava

Kreativni centar: Šenon Anderson – Moć pozitivnog stava

U izdanju Kreativnog centra objavljena je knjiga Šenon Anderson, „Moć pozitivnog stava„, koju je prevela Mirjana Popov-Slijepčević.

U pitanju je lako razumljiv i zabavan vodič za svakodnevni napredak, u okviru edicije „Mala psihologija“, namenjen deci uzrasta od devet do 12 godina.

Školske obaveze, ali i vannastavne aktivnosti kojima deca danas posvećuju veliki deo svog vremena, često mogu biti vrlo izazovne. Strah od neuspeha i gubitak samopouzdanja pri suočavanju sa preprekama lako mogu ugroziti ostvarivanje čak i najsitnijih ciljeva.

Uz „Moć pozitivnog stava“ deca će naučiti da na drugačiji način razmišljaju o svojim uspesima i neuspesima, usput izgrađujući razvojni mentalni stav uz koji će lakše moći da savlađuju prepreke i postižu zadate ciljeve, sa verom u sebe i sopstvene sposobnosti.

Kreativni centar: Šenon Anderson - Moć pozitivnog stava

Autorka Šenon Anderson na interesantan način mladim čitaocima približava istraživanja Kerol Dvek, vodeće svetske naučnice u oblasti razvojne psihologije. „Moć pozitivnog stava“ ima za cilj da kod dece osvesti način na koji razmišljaju i zaključuju o svojim talentima i sposobnostima, kako bi lakše ostvarila uspeh u školi, sportu, umetnosti i svakodnevnom životu.

„Moć pozitivnog stava“ je svojevrstan priručnik za postizanje razvojnog mentalnog stava, jer sadrži mnoštvo zanimljivih činjenica i znanja iz oblasti razvojne psihologije. Takođe, istovremeno je i veoma koristan vodič kroz svakodnevnicu, jer razvijajući ideju o svakodnevnom uspehu ova knjiga u obzir uzima različite aspekte koji utiču na napredovanje dece:

  • odnos prema talentima i sposobnostima i njihovom razvoju,
  • suočavanje sa neuspesima,
  • prevazilaženje straha od greške,
  • definisanje ciljeva i razvijanje plana za njihovo postizanje,
  • postizanje usredsređenosti u radu,
  • odgovoran odnos prema mentalnom i fizičkom zdravlju.

Uz sve to, knjiga donosi i mnoštvo naizgled sitnih, ali značajnih saveta i prečica na putu ka pozitivnom odnosu prema sebi i svojim dostignućima.

Kreativni centar: Šenon Anderson - Moć pozitivnog stava

Svako poglavlje sadrži ilustrovane primere iz savremenog života dece, uz koje će mladi čitaoci lakše usvajati predstavljena znanja. Autorka je osmislila i niz zabavnih i korisnih upitnika, testova i zadataka, koji dodatno pomažu mladim čitaocima da provere razumevanje teksta, nauče ponešto o sebi i postepeno prate svoje napredovanje na putu ka razvojnom mentalnom stavu.

„Moć pozitivnog stava“ može biti od velike koristi i roditeljima, naročito kada je u pitanju osvešćivanje načina na koji reaguju na dečje uspehe ili neuspehe, manje ili više razvijene talente i sposobnosti, jer to u velikoj meri može uticati na samopouzdanje kod dece i formiranje različitih mentalnih stavova.

Šenon Anderson je učiteljica koja podstiče svoje đake da stiču razvojni mentalni stav i izvlače pouke iz svog iskustva. Živi u Indijani sa suprugom i dvema ćerkama. Imaju jednog veoma velikog psa, dve mačke i dva guštera.

Šenon voli da piše knjige za decu i da čita knjige koje joj pomažu u podučavanju i učenju na nov način. Ima master diplomu u obrazovanju i specijalnu licencu za rad sa talentovanim učenicima. Napisala je još nekoliko knjiga za izdavačku kuću „Free spirit“, a 2018. godine je dobila nagradu za pomaganje deci sa socijalnim i emocionalnim potrebama. Nešto više o njoj možete pročitati ovde. (danubeogradu.rs)

Kreativni centar: Šenon Anderson - Moć pozitivnog stava

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.