Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Libercuatro tango ansambl u Kolarčevoj zadužbini
Libercuatro tango ansambl u Kolarčevoj zadužbini (detalj sa plakata)
Libercuatro tango ansambl u Kolarčevoj zadužbini (detalj sa plakata)

Libercuatro tango ansambl u Kolarčevoj zadužbini

U nedelju, 17. aprila 2022. od 11.00 u Kolarčevoj zadužbini biće realizovan koncertni projekat „Neki novi tango“ u izvođenju Libercuatro tango ansambla.

Program je baziran na savremenim tango kompozicijama, ali i poznatim kompozicijama iz filmova Pedra Almodovara i drugih, koje će ovog puta biti izvedene u tango aranžmanima.

Na programu će biti dela Pjacole, Lare, Stamponija, Moresa, Almarana, Skarpina i Kaldarela, Gomeza Ramosa, Lombarda i premijerno – dela Peralte i Elbi Olala.

Ansamblu će se pridružiti i plesni parovi – gosti iznenađenja. Koncert će biti realizovan u organizaciji Centra za muziku Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Ansambl nastupa u sastavu: Ksenija Ristić – klavir, Martina Dimić Radovanović – violina, Nataša Radovanović – sopran, Branko Džinović – bandoneon, Boban Stošić – kontrabas.

Libercuatro tango ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Srbiji i regionu. Idejni tvorac, autorka muzičkih aranzmana i umetnički direktor je pijanistkinja Ksenija Ristić. Cilj ansambla Libercuatro je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju. (danubeogradu.rs)

loading...