Naslovna » Izlasci » Akcije » Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2022: Negujmo budućnost
Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2022: Negujmo budućnost
Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2022: Negujmo budućnost

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2022: Negujmo budućnost

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) biće organizovana od 18. do 26. jula 2022.

Ova manifestacija predstavlja obrazovni i kulturni festival koji se svake godine tradicionalno održava u Beogradu od 2006. godine. To je ujedno u najveći festival za mlade u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine, ISWiB će biti održan pod sloganom #NegujmoBudućnost, a tema koju će festival obraditi jeste „održivi razvoj“. Radionice će biti posvećene ciljevima održivog razvoja koji su predstavljeni u Agendi 2030 Ujedinjenih nacija.

Neki od globalnih izazova sa kojima će se učesnici suočiti tokom radionica su siromaštvo, nejednakost, klimatske promene, zagađenje životne sredine, mir, pravda i drugi.

Kulturni deo festivala čini nekoliko tematskih manifestacija kao što su Sajam država, Art Night, Defile zastava i mnoge druge. Više o kulturnim dešavanjima možete pročitati na sajtu manifestacije.

Tokom festivala imaćete priliku da razmenite svoje ideje i uverenja sa mladim ljudima iz celog sveta u okruženju bez predrasuda, govora mržnje, nasilja ili ksenofobije. Osim toga, povezaćete se sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristiti stečeno znanje i iskustvo da unapredite svoje okruženje ili da započnete sopstvene projekte.

Međunarodna studentska nedelja je otvorena za mlade ljude iz Srbije i celog sveta, a svoje mesto možete obezbediti popunjavanjem onlajn formulara za prijavu (ovde) ili na Instagram nalogu @iswib_.

Proces prijave će trajati do 20. marta u ponoć. Intervjui će biti održani tokom marta i aprila.

Za sve dodatne informacije i pitanja, možete kontaktirati organizatore. (danubeogradu.rs)