Naslovna » Izlasci » Izložbe » Narodni muzej: Porodični dan u susret Uskrsu
Narodni muzej: Porodični dan u susret Uskrsu
Narodni muzej: Porodični dan u susret Uskrsu

Narodni muzej: Porodični dan u susret Uskrsu

Narodni muzej u subotu, 23. aprila 2022, u susret Uskrsu organizuje još jedan Porodični dan, a biće i drugačije radno vreme tokom prazničnih dana.

Sada već deo tradicionalnih manifestacija koje se održavaju više puta godišnje, Porodični dan ima za cilj da svim posetiocima, i velikim i malim, uz različite programe približi blago Narodnog muzeja kroz učenje, zabavu i druženje sa kustosima.

Tokom čitave subote, od 12.00 do 20.00, mališani će sa svojim roditeljima moći da se upoznaju sa modom 18. i 19. veka, naprave svoju verziju brkova nalik na one sa slavnih portreta, nauče šta je to tepeluk, da ih ukrašavaju uz pomoć mašte i ponesu kući.

Na radionici koja počinje u 13.00 koja nosi naziv „Da sam ja vladar na jedan dan“, za decu uzrasta od sedam do 10 godina, mališani će uz pomoć kustosa Narodnog muzeja zaviriti u svet srpskih vladara 19. veka koji su predstavljeni u okviru izložbe „Kako pamtimo vladare? Predstave Obrenovića iz Kabineta grafike Narodnog muzeja u Beogradu“, a zatim će zajedno taj svet iz prošlosti i oživeti dizajniranjem kostima vladara.

U 12.00 i 17.00 tu su stručna vođenja iz ugla vojnika i gradske dame kroz deo stalne postavke 18. i 19 veka, a od 15.00 do 17.00 progam će biti obogaćen interaktivnim muzičkim sadržajem guslara Milana Kovačevića.

Pred kraj dana, od 18.00 posetioci će moći da uživaju u koncertu evropskog i srpskog stvaralaštva iz prve polovine 19 veka pod nazivom Proleće romantizma, koji će izvesti Kristina Ašković – sopran, Ljubica Damčević – sopran/violina, i Tea Dimitrijević – klavir.

Zbor ograničenog broja učesnika, prijave za radionicu Da sam ja vladar na jedan dan obavezne su na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs.

Radno vreme tokom praznika

Tokom predstojećih praznika Narodni muzej radiće neznatno izmenjenim radnim vremenom, i to: na Veliki petak, 22. aprila, muzej je za posetioce otvoren od 10.00 do 15.00, dok na Uskrs, u nedelju, 24. aprila, izložbeni prostor neće raditi.

I tokom prvomajskih praznika vrata Narodnog muzeja biće otvorena za sve posetioce: u nedelju, 1. maja, Muzej je otvoren od 10.00 do 18.00, a ulaz je tradicionalno besplatan. Ponedeljkom je Narodni muzej zatvoren za posetioce. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.