Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Dan zastave
Novi filmovi u bioskopima: Dan zastave
Novi filmovi u bioskopima: Dan zastave

Novi filmovi u bioskopima: Dan zastave

Moćna drama Šona Pena o odnosu između oca i ćerke, „Dan zastave“, prikazivaće se od četvrtka, 28. aprila 2022, u domaćim bioskopima.

Kako biste reagovali kada biste saznali da vam je otac kriminalac koji je proneverio milione dolara?

Šon Pen i njegove ćerka Dilan Pen, kojoj je ovo prva velika uloga, prvi put su zajedno na filmu.

Dženifer je ćerka Džona, kriminalca po profesiji i večito neuspešnog oca. Kada sazna da ga je policija progonila zbog zločina falsifikovanja oko 20 miliona dolara, ona se osvrće na njihovu problematičnu, ali toplu povezanost.

Američki superstar Šon Pen, iza kog stoje neki od najpopularnijih filmova američke kinematografije, u poslednje vreme uspešno se bavi i režijom.

„Scenario za ovaj film dobio sam pre deset godina i kako sam u čitanju odmicao stranicu po stranicu Dilanino lice je bilo utisnuto u lik Dženifer, niko drugi nije mogao bolje da je dočara. Bila mi je velika čast da glumim sa njom, što je druga velika stvaru ovom filmu, a prva je da nikada nisam mislio da ću režirati film u kome ću glumiti“, istakao je Pen.

Film „Dan zastave“ prikazan je pred beogradskom publikom na nedavno završenom jubilarnom 50. FEST-u.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Flag Day / Dan zastave. Početak prikazivanja: 28. april 2022. Dužina trajanja: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2021. Žanr: drama. Uloge: Dylan Penn, Sean Penn, Josh Brolin. Reditelj: Sean Penn.
(danubeogradu.rs)