Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Doktor Strejndž u multiverzumu ludila
Novi filmovi u bioskopima: Doktor Strejndž u multiverzumu ludila
Novi filmovi u bioskopima: Doktor Strejndž u multiverzumu ludila

Novi filmovi u bioskopima: Doktor Strejndž u multiverzumu ludila

Reditelj Sem Raimi se vratio posle „Spajdermena“ u svet superheroja i odlučio je da nam pomuti razum novim filmom „Doktor Strejndž u multiverzumu ludila“.

Premijera novog dela iz Marvelovog sveta biće u sredu, 4. maja 2022, u nekoliko beogradskih bioskopa, a IMAX projekcija je iste večeri od 21.00 u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade. Već od 5. maja film će se prikazivati u okviru redovnih repertoara.

Doktor Stiven Strejndž koristi zabranjene čini da otvori vrata multiverzuma koji uključuje i alternativnu verziju njega samog. Ovog puta pretnja čovečanstvu nadilazi udružene snage Strejndža, Voga i Vande Maksimof.

Reditelj poznat po režiji „Spajdermena“ iz 2002. godine, Sem Raimi, po rečima Benedikta Kamberbača prava je pokretačka sila na ovom filmu, o učešću na filmu je rekao:

„Kada je Kevin Fejg najavio da želi da unese malo horor elementa u ‘Doktora Strejndža’, to mi je bilo zanimljivo. Bio sam uzbuđen što će doneti jezu u filmski univerzum Marvela. Volim da se bavim hororom. Za mene je to uvek bio zabavan aspekt snimanja filmova. Pored toga, zanima me doktor Strejndž kao lik, jer je on čarobnjak. Odrastajući kao dete, bio sam mađioničar na dečijim zabavama. Zaista sam uživao u celoj ideji o stvaranju iluzije. Dakle, super heroj koji je iluzionista i mađioničar mi je od posebnog značaja“.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Doktor Strejndž u multiverzumu ludila. Premijera: 4. maj 2022. Početak prikazivanja: 5. maj 2022. Dužina trajanja: 126 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: akcija, SF, avantura, fantazija. Uloge: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Reditelj: Sam Raimi.
(danubeogradu.rs)