Naslovna » Izlasci » Pozorište » Opera i teatar Madlenianum: Rad na novoj predstavi „Pluća“
Madlenianum: Predstava "Pluća" - proba (foto: Duško Filipović)
Madlenianum: Predstava "Pluća" - proba (foto: Duško Filipović)

Opera i teatar Madlenianum: Rad na novoj predstavi „Pluća“

Održana je prva proba novog komada u Operi i teatru Madlenianum, drame iz savremenog života „Pluća“ Dankana Mekmilana, u prevodu i režiji Ivana Vukovića.

Glavne uloge mladog bračnog para tumače Suzana Lukić i Goran Jevtić. Na projektu učestvuju i scenografkinja Ema Stojković, kostimografkinja Ivana Mladenović i kompozitor Miroslav Radulović.

Premijera komada „Pluća“ zakazana je za maj 2022.

– Direktorka drame Ana Radivojević Zdravković je van svih planova za dramski repertoar u sezoni 2021/2022 ovaj komad uzela u razmatranje i odlučila se da ga u tako kratkom roku pripremimo za izvođenje. Po njenom mišljenju ovaj komad je pravo pozorište, priča koja je autobiografska, projekat koji je morao da se desi sa ovom malom i odabranom ekipom, baš u ovom trenutku, kada je cela planeta u problemu, i kada mladi ljudi sa ekološkom svešću stavljaju svoj i život svog deteta na ispit – saopštila je ekipa predstave „Pluća“.

Engleski dramski pisac i reditelj, Dankan Mekmilan, napisao je komad „Pluća“ o roditeljstvu i ekološkoj osvešćenosti. Predstava je prvi put izvedena 2011. u Vašingtonu, a do sada je zabeleženo četrdesetak produkcija na scenama širom sveta. U regionu, predstava je realizovana u Zagrebu i Ljubljani. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.