Naslovna » Izlasci » Pozorište » Opera i teatar Madlenianum: U pripremi Ofenbahova opereta „Pariski život“
Opera i teatar Madlenianum: U pripremi "Pariski život" (foto: Zoran Škrbić)
Opera i teatar Madlenianum: U pripremi "Pariski život" (foto: Zoran Škrbić)

Opera i teatar Madlenianum: U pripremi Ofenbahova opereta „Pariski život“

U Operi i teatru Madlenianum počele su pripreme za realizaciju novog muzičkog spektakla, „Pariski život“, čija se premijera očekuje u oktobru 2022.

Posle velikog uspeha „Vesele udovice“ reditelja Roberta Boškovića, koja je uvrštena u pet najboljih predstava u Srbiji sezone 2019/20, Madlenianum uz isti autorski tim na pozornicu donosi pravu poslasticu za ljubitelje mjuzikla, operete, dobrog i iskrenog humora i raskošne scenografije i kostimografije.

Opereta „Pariski život“ svetski je uspeh velikog kompozitora Žaka Ofenbaha (Jacques Offenbach), koja je premijeru doživela 1866. u Parizu. Libreto su tada napisali Henri Meilhac i Ludovic Halévy.

Dašak Pariza u ovom raspevanom i razigranom muzičkom komadu Madlenianuma režiraće, dakle, Robert Bošković, a dirigovaće Vesna Šouc.

Prevod, prepev i adaptaciju potpisuje Igor Weidlich, koreograf je Milica Cerović, scenografiju potpisuje Vesna Režić, a kostimografiju Duška Nešić.

Kako se zabavlja pariska zlatna mladež, kome će ljubav pokloniti svetski poznata glumica, a kome vereni, ali nestašni švedski baron koji je u Francusku došao da okusi čari koje skriva Pariz? I koja je u svemu tome uloga bogatog i strastvenog Brazilca?

Sve to i mnogo više, saznaće publika koja poseti sledeće sezone pozorište Madlenianum. Velike orkestarske deonice, snažni horski momenti, a sa druge strane emotivne melodije i solo deonice koje se pevuše danima nakon odgledane operete, sve to donosi „Pariski život“.

U Operi i teatru Madlenianum je raspisana audicija na koju zainteresovani kandidati mogu da se prijave od 1. aprila do 6. maja 2022. Već 12. maja biće zakazane prve audicije, a probe za stolom kreću 17. maja. Sve informacije o audiciji, ulogama za koje kandidati mogu da se prijave i uslovima nalaze se na ovom sajtu.

(danubeogradu.rs)