Naslovna » BG svaštara » Politika » Ponovno glasanje na pojedinim biračkim mestima 16. aprila 2022.
Izbori u Srbiji (ilustracija: Pixabay)
Izbori u Srbiji (ilustracija: Pixabay)

Ponovno glasanje na pojedinim biračkim mestima 16. aprila 2022.

Biće sprovedeno ponovno glasanje na jedanaest biračkih mesta gde je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanika, održano 3. aprila 2022.

Republička izborna komisija (RIK) donela je rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja u subotu, 16. aprila, od 7.00 do 20.00, a biće štampano 32.180 glasačkih listića na osnovu utvrđenog biračkog spiska.

Doneta je odluka da se listići štampaju u roze boji, a da kontrolni listić bude u beloj boji. Sadržaj će biti istovetan onom na izborima 3. aprila, sa promenjenim datumom.

Takođe, na posebnoj sednici RIK-a odlučeno je da se izbori za predsednika Republike ponove na 14 biračkih mesta, na kojima je glasanje poništeno zbog nepravilnosti.

Glasački listići, kojih će biti ukupno 28.687, biće tirkizne boje, a kontrolni list u ljubičastoj boji. Sadržaj glasačkih listića i kontrolnog lista biće iste sadržine kao i oni 3. aprila, sa promenjenim datumom.

Ponovljeno glasanje na izborima za predsednika Republike biće održano u subotu, 16. aprila, od 7.00 do 20.00. (danubeogradu.rs)

loading...