Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Prijave za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola
Prijave za polaganje prijemnih ispita (foto: Pixabay)
Prijave za polaganje prijemnih ispita (foto: Pixabay)

Prijave za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola

Od ponedeljka, 4. aprila 2022, počinje elektronska prijava za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

Prijave je moguće podneti do 7. aprila.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević rekao je da ukoliko učenici ne iskoriste prijavu elektronskim putem, mogu se za polaganje prijemnog ispita prijaviti 7. i 8. aprila ili u svojoj osnovoj školi ili u školi u kojoj polažu prijemni ispit.

– Očekujem da broj učenika bude na nivou kao i prošle godine, kada se oko 8.000 njih prijavilo za specijalizovana odeljenja – rekao je Blagojević.

Polaganje prijemnih ispita u srednjim školama organizovaće se od 13. do 22. maja, a učenici svoje rezultate moći će da vide na portalu Moja srednja škola.

Ukoliko učenici imaju primedbe, potrebno je da žalbu podnesu u školi u papirnoj formi, gde će imati i uvid u test.

Završni ispit za učenike osmog razreda biće održan od 27. do 29. juna i da će uvid u preliminarne rezultate biti omogućen na portalu Moja srednja škola 1. jula. (danubeogradu.rs)