Naslovna » Izlasci » Sport » Serbia Open 2022 – ATP turnir serije 250
Serbia Open 2022 - ATP turnir serije 250
Serbia Open 2022 - ATP turnir serije 250

Serbia Open 2022 – ATP turnir serije 250

Od 18. do 24. aprila 2022. u Beogradu, na terenima Teniskog centra Novak (Tadeuša Košćuška 63a), biće održan Serbia Open 2022, ATP turnir serije 250.

Prvog dana kvalifikacija, 17. aprila, ulaz će biti besplatan za sve posetioce.

Krem svetskog tenisa će drugu godinu zaredom boraviti u našoj prestonici učestvujući na Serbian Open turniru, a publika će na šljaci, između ostalih, moći da gleda svetski poznata imena belog sporta, među kojima su: Novak Đoković, Gael Monfils (Francuska), Dominik Tim (Austrija), Kristijan Garin (Čile), Karen Kačanov (Rusija), kao i domaći igrači poput Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea.

Posebno je važan ekološki doprinos turnira s obzirom da će od svake prodate karte biti posađeno drvo, i to ne samo u Beogradu već i širom Srbije.

Istovremeno, prvi put biće otvoreno i navijačko selo u okviru koga će za sve posetioce biti organizovane različite aktivacije zabavnog karaktera poput mini koncerata i aktivnosti koje promovišu sport, porodična druženja i zdrave navike. Posetioci koji su kupili karte koje obuhvataju ulazak u Navijačko selo radnim danima i u subotu ga mogu posetiti od 10.00, a u nedelju od 11.00.

U singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 17. i 18. aprila. U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.

U slučaju kiše, mečevi se pomeraju za sledeći dan.

Cene ulaznica su od 750 do 294.000 dinara. Više informacija pronađite OVDE.

Organizator je Legacy International. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.