Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu od 3. aprila 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu od 3. aprila 2022: Palilula kup
Sportska takmičenja u Beogradu od 3. aprila 2022: Palilula kup

Sportska takmičenja u Beogradu od 3. aprila 2022.

Sportska takmičenja u Beogradu od nedelje, 3. aprila 2022. su Palilula kup 2022, Beograd open u orijentiringu i Školska liga u rukometu.

Palilula kup 2022

Međunarodni Palilula kup 2022 u ritmičkoj gimnastici biće održan u nedelju, 3. aprila, u Hali „Aleksandar Nikolić“. Pomenuto takmičenje organizuje Gimnastičko društvo Palilula, uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu.

Na takmičenju se očekuje učešće 400 gimnastičarki iz Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Takmičenje je višebojskog karaktera, prema programu FIG za tekući olimpijski ciklus.

Program će trajati od 9.00 do 22.00, dok je svečano otvaranje zakazano za 13.45. Takmičenje učesnica A programa počinje u 17.35.

Beograd open u orijentiringu

Na terenima u naselju Babe, opštine Sopot, biće održan Beograd open u orijentiringu.

Takmičenje organizuje Sportski klub AOK Košutnjak, uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu. Učešće je najavilo 200 takmičara iz Srbije i Hrvatske, a trka se boduje za Svetsku rang listu u muškoj i ženskoj seniorskoj kategoriji.

Školska liga u rukometu za učenike

Beogradska školska liga gradskog prvenstva u rukometu za učenike i učenice V i VI razreda osnovnih škola održaće se od 4. do 15. aprila 2022.

Kako je najavio Sekretarijat za sport i omladinu, takmičari su podeljeni po grupama, u posebnim utakmicama za dečake i devojčice.

Takmičenja se održavaju u Hali sportova „Ranko Žeravica“, Pariske komune 20, a organizator je Beogradska asocijacija za školski sport.

Finale za učenike planirano je za 8. april, a oko 15.00 je svečana ceremonija proglašenja pobednika i dodela priznanja.

Finale za učenice planirano je za 15. april, a takođe oko 15.00 je svečana ceremonija proglašenja pobednika i dodela priznanja. (danubeogradu.rs)