Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Svetski dan džeza 2022: Big bend RTS i Nenad Vasilić
Nenad Vasilić (foto: Igor Ripak)
Nenad Vasilić (foto: Igor Ripak)

Svetski dan džeza 2022: Big bend RTS i Nenad Vasilić

Povodom Svetskog dana džeza Big bend RTS i Nenad Vasilić održaće koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u subotu, 30. aprila 2022. od 20.00.

Koncert je uvod u predstojeći, 38. Beogradski džez festival, koji će biti održan u poslednjoj nedelji oktobra.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 RSD su u prodaji na Blagajni DOB i online na Tickets.rs

Priznati džez kontrabasista i kompozitor, Nenad Vasilić, prisutan je na evropskoj muzičkoj sceni više od 25 godina. Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, džezom i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima – od dua do seksteta, kao i na solo nastupima.

Na koncertu u Domu omladine, Vasilićeve originalne kompozicije biće izvedene u potpuno novim aranžmanima, iz pera aranžera iz Amerike, Austrije ii Srbije.

Atraktivnost ovog nastupa ogleda se i u tome što je „Balkan džez“ muzika do sada u čitavom svetu veoma retko izvođena sa orkestrima „big bend“ formata, a ovaj koncert će biti ujedno i svetska premijera Vasilićeve muzike u „novom ruhu“.

Ovaj koncert realizuje se u sklopu nastavka programsko-poslovne saradnje između Muzičke produkcije RTS i Doma omladine Beograda.

Tokom narednih meseci, publici će zajednički predstaviti izuzetne umetničke programe u izvođenju Big Benda RTS i istaknutih domaćih i inostranih solista i kompozitora, koji će nastupiti kao specijalni gosti. (danubeogradu.rs)