Naslovna » Izlasci » Akcije » Vaskrs kod Hrama od 15. aprila do 1. maja 2022.
Vaskrs kod Hrama od 15. aprila do 1. maja 2022. (ilustracija: promo / Sezam)
Vaskrs kod Hrama od 15. aprila do 1. maja 2022. (ilustracija: promo / Sezam)

Vaskrs kod Hrama od 15. aprila do 1. maja 2022.

Manifestaciju „Vaskrs kod Hrama“ organizovaće Mreža za razvoj sportskih edukativnih i zabavnih manifestacija – Sezam, na platou ispred Hrama Svetog Save.

Od 15. aprila do 1. maja 2022, po prvi put na našim prostorima biće realizovana postavka scenografije, koja je za ovu priliku posebno izrađena u saradnji sa filmskim scenografima i vajarima, namenjena samo za obeležavanje Vaskrsa, kao i 15 izložbenih jaja visine dva metra, uz prelepu korpu sa manjim izložbenim jajima, koja se po prvi put mogu videti u Beogradu.

Scenografski elementi sa trodimenzionalnim prikazom ikona rođenja, krštenja, preobraženja, ulazak u Jerusalim, tajna večera, stradanje i vaskrsenje čine Put od Božića do Vaskrsa koji je povezan tunelom, težine jednu tonu, dužine četiri i visine dva metra, a koji povezuje scenografske elemente sa ikonom Vaskrsenja Isusovog.

Posetioci će za najznačajniji hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnim programima.

U subotu, 16. aprila, biće premijerno izvedena predstava „Zločin i kazna“ u kripti Hrama Svetog Save, kao i tradicionalni Vaskršnji koncert, koji je planiran u ponedeljak, 25. aprila.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za Lazarevu Subotu i Cveti, okupiće se deca iz 16 osnovnih škola, koja će zajedno sa decom sa smetnjama u razvoju izložiti svoje praznične rukotvorine.

Sva deca i posetioci su dobrodošli da uzmu učešće u radionicama i u oslikavanju velikih vaskršnjih jaja, uz druženje sa učesnicima manifestacije, decom iz osnovnih škola, iz Savremene gimnazije, udruženjem Radost na dar i vitezovima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.