Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Virvel u Domu omladine Beograda (29. april 2022)
Virvel (foto: Jovan Marjanov)
Virvel (foto: Jovan Marjanov)

Virvel u Domu omladine Beograda (29. april 2022)

Dom omladine Beograda predstavlja koncert grupe Virvel, kojim jedan od najzanimljivijih beogradskih alternativnih bendova obeležava dve decenije rada.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem Tickets.rs mreže, po pretprodajnoj ceni od 700 RSD. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 RSD.

Virvel je bend formiran 2001. godine u Beogradu. Zvuk benda čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u više beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel.

Spadaju u retke primere istrajnosti na sceni i danas su jedinstveni kod nas po stilu, koji se poslednjih godina ponovo vratio u modu i u svetskom okvirima.

Bend od početka objavljuje izdanja pod sopstvenom etiketom „Rapanelli Records“, po čemu je takođe jedinstven slučaj.

U dosadašnjoj karijeri objavili su više LP i EP izdanja, koja su naišla na izuzetan odziv kako kod publike, tako i kod relevantne kritike i medija. Singlovi sa njihovih albuma po pravilu su zauzimali najviša mesta svih regionalnih top lista. Grupa kontinuirano nastupa širom ex-jugoslovenskog prostora, kako po klubovima tako i po festivalima.

Godine 2019. Virvel objavljuje album „Žena sa bradom, patuljak, idiot“, koji je u svim izborima širom regiona svrstan u pet najboljih izdanja za tu godinu. Nažalost, pandemija je onemogućila promovisanje ovog izdanja koje predstavlja dosadašnjih vrhunac njihovog delovanja, a i iz istog razloga do sad nije bilo moguće organizovati ni obeležavanje dve decenije postojanja grupe.

Ovim koncertom u sali Amerikana, Virvel se odužuje vernoj publici i svima koji su pratili i podržavali bend od početka. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.