Naslovna » Izlasci » Akcije » Vojska Srbije: ŠTIT 2022
Vojska Srbije (foto: Pixabay)
Vojska Srbije (foto: Pixabay)

Vojska Srbije: ŠTIT 2022

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, u saradnji sa Gradom Beogradom, organizuju prikaz sposobnosti Vojske Srbije – ŠTIT 2022 u subotu, 30. aprila 2022.

Na Vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, od 11.00 učestvovaće deo Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, saopštio je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Pored prikaza, posetioci će biti u prilici da od 8.30 do 15.00 pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, sredstva iz razvoja, kao i da uživaju u letačkom programu. U aktivnostima na vojnom aerodromu učestvovaće više od hiljadu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od tri stotine sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova.

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, vojni vazduhoplovi će nadletati područje Beograda.

Izmene u saobraćaju

Radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i pravovremenog dolaska posetilaca na Vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, u subotu, 30. aprila, od 7.00 do 16.00, saobraćaj će biti obustavljen od raskrsnice ulica Jovana Brankovića i Carice Jelene do raskrsnice ulica Novosadske i Drage Mihailovića u Batajnici.

U subotu će, zbog realizacije prikaza sposobnosti Vojske Srbije ŠTIT 2022 doći i do posebne organizacije saobraćaja od 8.00 do 17.00.

U zavisnosti od situacije na terenu i broja posetilaca, u navedenom periodu će doći do privremene promene režima odvijanja saobraćaja, koju će regulisati pripadnici MUP-a, i to u zonama raskrsnica:

  • Punkt 1 – raskrsnica kod petlje Novosadskog auto-puta i Starog novosadskog puta;
  • Punkt 2 – raskrsnica ulica Majora Zorana Radosavljevića i Carice Jelene;
  • Punkt 3 – raskrsnica ulica Pukovnika Milenka Pavlovića i Novosadske.

Tokom prikaza sposobnosti Vojske Srbije ŠTIT 2022 doći će i do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

  • pojačava se rad linija 73 (Novi Beograd /Blok 45/ û- Batajnica /železnička stanica/), 706 (Zeleni venac – Batajnica) i 706E (Zemun /Kej oslobođenja/ – Aerodrom „Batajnica“);
  • uspostavlja se privremena lokalna linija 706AM koja će saobraćati na relaciji Batajnica (železnička stanica) – Aerodrom Batajnica – parking u zoni preduzeća „Pinoles“ (neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu);
  • uspostavlja se privremena lokalna linija 706AB koja će saobraćati na relaciji Batajnica – Aerodrom „Batajnica“ – parking u zoni preduzeća „Pinoles“ (neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu).

Vozila sa privremenih lokalnih linija 706AM i 706AB će smer kretanja menjati na parkingu u zoni preduzeća „Pinoles“, neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu, i koristiće postojeća stajališta linija JGP-a duž trase.

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima poziva građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj jedinstveni događaj i zahvaljuje im na strpljenju i razumevanju.

Za sve dodatne informacije, građani se mogu obratiti Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima na besplatan broj telefona 0800-110-011 za korisnike Telekomove fiksne mreže ili na broj 011/3090-007 za pozive iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije koji se tarifiraju prema važećem cenovniku operatera. (Beoinfo)