Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 2. i 3. april 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 2. i 3. april 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 2. i 3. april 2022: prvi vikend ovog meseca biće kišovit i vetrovit, sa osetnim padom temperature.

Vremenska prognoza za subotu, 2. april 2022.

Sunce izlazi u 6.17, a zalazi u 19.06.

U Beogradu će pre podne biti 9 °C. Dan hladan i kišovit. Vetar umeren, zapadni ili jugozapadni. Najviša dnevna biće 15 °C.

Ako idete van Beograda u celoj zemlji biće oblačno, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. U popodnevnim i večernjim satima na planinama će padati sneg. Vetar slab ili umeren severozapadni, a u južnim krajevima duvaće jak vetar. Najniža temperatura od pet do 10, a najviša od 11 na severu do 19 stepeni na istoku.

Biometeorološke prilike, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati većini hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti.U saobraćaju se i dalјe savetuje povećana pažnja.

Vremenska prognoza za nedelju, 3. april 2022.

Sunce izlazi u 6.16, a zalazi u 19.08.

Tokom noći između subote i nedelje biće hladno, sa stabilnom temperaturom od 2 °C. Jutro će biti hladno, temperatura tri stepena. Tokom dana oblačno, sa povremenom kratkotrajnom kišom, vetar slab promenljivog pravca, a najviša temperatura biće osam stepeni.

U ponedeljak će biti malo toplije, sa više sunčanih intervala.

(danubeogradu.rs)