Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 23. i 24. april 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 23. i 24. april 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 23. i 24. april 2022: očekuje nas povremena kiša u subotu, ali i lep prolećni dan za Uskrs.

Vremenska prognoza za subotu, 23. april 2022.

Sunce izlazi u 5.41, a zalazi u 19.33.

U Beogradu će u noći između petka i subote, kao i pre podne, u pojedinim delovima grada padati kiša. Pre podne će biti do 12 °C. Ceo dan će promenljivo oblačno, duvaće slab zapadni i severozapadni vetar, uz maksimalnih 19 stepeni.

Ako idete van Beograda, u subotu pre podne u većem delu zemlje biće promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom. Posle podne i uveče razvedravanje. Vetar umeren, ponegde i jak, zapadni. Prepodnevna temperatura od osam do 12, a najviša od 18 do 22 stepena. Dan Uskrsa će biti lepši, topliji i sunčaniji, s tim da će na severu i zapadu Srbije u nekim mestima biti kratkotrajnih pljuskova.

Očekuje se nastavak nepovolјne biometeorološke situacije. Poseban oprez savetuje se kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa psihičkim tegobama. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju, 24. april 2022.

Sunce izlazi u 5.39, a zalazi u 19.34.

Uskršnje jutro će biti pretežno sunčano, temperatura do 12 stepeni. Tokom dana biće promenljivo oblačno uz slab jugoistočni vetar, a meteorolozi ne očekuju kišu. Maksimalna temperatura biće 24 °C.

U ponedeljak i utorak više od 20 stepeni, promenljivo oblačno uz moguće pljuskove.

(danubeogradu.rs)