Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 30. april i 1. maj 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 30. april i 1. maj 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 30. april i 1. maj 2022: promenljivo oblačno ali bez padavina sa temperaturama većim od 20 stepeni.

Vremenska prognoza za subotu, 30. april 2022.

Sunce izlazi u 5.30, a zalazi u 19.42.

U Beogradu će u noći između petka i subote biti vedro, u ranim jutarnjim časovima očekuje se magla u nižim predelima. Pre podne će biti oko 9 °C. Ceo dan će promenljivo oblačno, duvaće slab istočni vetar, a maksimalna temperatura iznosiće 21 stepen.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji slično – promenljivo oblačno i toplo, u pojedinim istočnim i centralnim krajevima sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab ili umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura u subotu od šest do 11, a najviša od 19 do 22 stepena, dok će u nedelju maksimalne temperature biti veće u proseku za dva stepena.

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pogoršanju tegoba kod reumatičara i psihički obolelih osoba. Poseban oprez i striktno poštovanje prepisane terapije se savetuje osobama sa varijabilnim krvnim pritiskom. Kod zdravih osoba su mogući umor i neraspoloženje. Neophodan je dodatna koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju, 1. maj 2022.

Sunce izlazi u 5.29, a zalazi u 19.43.

Prvomajsko jutro će biti sunčano, temperatura do 12 stepeni. Tokom dana biće promenljivo oblačno uz slab jugoistočni vetar, a meteorolozi ne očekuju kišu. Maksimalna temperatura biće 24 °C.

U ponedeljak i utorak više od 20 stepeni, promenljivo oblačno, dok se u pojedinim delovima grada očekuje kratkotrajna prepodnevna kiša.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.