Naslovna » Izlasci » Sport » 1. Svetski kup u veslanju 2022 na Adi Ciganliji
1. Svetski kup u veslanju 2022 na Adi Ciganliji
1. Svetski kup u veslanju 2022 na Adi Ciganliji

1. Svetski kup u veslanju 2022 na Adi Ciganliji

Od 27. do 29. maja 2022. na Adi Ciganliji će biti održan 1. Svetski kup u veslanju, a učestvovaće 500 takmičara među kojima su i parasportisti.

Ovo će biti uvod u Svetsko prvenstvo u veslanju koje će se sledeće godine takođe održati u glavnom gradu Srbije.

Najveće zvezde svetskog veslanja iz Velike Britanije, Francuske, Kine i Holandije, kao i drugi takmičari iz 36 zemalja, učestvovaće na pripremama, treninzima i samom takmičenju ove nedelje na „beogradskom moru“.

Ove godine, Svetski kup u veslanju je najvažniji veslački događaj u Srbiji, a ujedno je i kvalifikaciono takmičenje za odlazak na Olimpijske igre u Pariz 2024. godine.

Zbog takmičenja dosta je uloženo u infrastrukturu na Adi Ciganliji, pa je i čuveni toranj adaptiran, veslačka staza tehnološki poboljšana, a napravljeni su i dodatni pristupi pontonima za ulazak u vodu i izlazak iz vode. Uključeno je više od 100 volontera, pedesetak ljudi je u organizaciji, a pedesetak u resoru bezbednosti.

Reprezentativac Srbije, Viktor Pivač je izjavio da željno očekuje takmičenje i izlazak na vodu. Pored njega nastupiće još dva naša reprezentativca u disciplini skif, zatim olimpijci Martin Mačković i Miloš Vasić u disciplini dvojac bez kormilara, kao i olimpijska takmičarka Jovana Arsić u diciplini skif.

Svetski kup u veslanju u Beogradu organizuje Veslački savez Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.