Naslovna » Izlasci » Festivali » 23. Guitar Art Festival: Koncert Tango Harmony i milonga
Guitar Art Festival: Lorena i Gianpiero / Milonga
Guitar Art Festival: Lorena i Gianpiero / Milonga

23. Guitar Art Festival: Koncert Tango Harmony i milonga

Koncert sastava Tango Harmony i milonga biće organizovani u okviru 23. Guitar Art Festivala, kao omaž kompozitoru Astoru Pjacoli.

U petak, 20. maja 2022. od 21.00, u Svečanoj sali Skupštine Grada Beograda, tim povodom biće organizovan koncert mađarskog kamernog ansambla Tango Harmony, kome će se pridružiti plesni par iz Italije, Lorena i Gianpiero, koji je svrstan u sam vrh svetske tango scene.

Tango veče je programski iskorak festivala koji je do sada kontinuirano organizovao i promovisao flamenko i fado kulturu. Ovo je jedinstvena prilika da šira publika uživa u tangu, specifičnom žanru muzike i plesa, uz koncert virtuoznog mađarskog sastava Tango Harmony uz izvođenje vrhunskih profesionalnih plesača.

Drugi deo tango večeri rezervisan je za milongu, koja će kao nastavak programa biti organizovana po prvi put u zdanju Starog dvora. To će biti prilika da plesna zajednica u drugačijem ambijentu, uz elegantni dresscode (haljina i odelo) i živo vrhunsko izvođenje muzike, zajedno sa plesnim parom Lorenom i Gianpero, učestvuje na milongi.

Prijavljivanje za milongu i plesne parove je obavezno putem mejla office@gaf.rs, jer je broj plesnih parova ograničen, a za publiku je ulaz slobodan.

Repertoar Tango Harmony orkestra broji više od 70 muzičkih dela. Većina njih je muzika kompozitora Astora Pjacole, ali uključuje i tradicionalne obrade tanga, zatim kompozicije Đerđa Lazara i jedinstven izbor tradicionalnih evropskih i mađarskih tanga.

Tango je svetska kulturna baština, koja nije rezervisan samo za plesnu zajednicu. Ovo veče je prilika da se nova publika upozna sa ovim plesom i muzičkim žanrom koji je nastao u Argentini i Urugvaju, a onda se proširio po ostatku sveta. (danubeogradu.rs)